|
Malzemesi
Yapılışı
Un biraz tuz ile yoğrulur. Hamur haline
getirilip, yoğrulan hamur kağıt inceliğinde yufkalar haline getirilir. Temiz
bir bez üzerinde tek tek istenilen büyüklükte kesilir. Önceden hazırlanmış
yoğurda bir miktar su karıştırılıp hafif ateşte kaynayıncaya kadar
karıştırılır. 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir.
Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir. Tavada
eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur.
Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilererk servis yapılır.
|
TUTMAÇ ÇORBASI
> POPÜLER YAYINLAR
-
KRAL KIZI KALESİ > DARA - HİNİ Genç ilçe Merkezinden 2 km. uzaklıktadır. Bir tepenin üzerinde bulunan bu kalenin ancak yıkın...
-
Bingöl ile ilçeleri arasındaki mesafeler Bingöl, Adaklı arası 78 Km'dir. Bingöl, Genç arası 21 Km'dir. Bingöl,...
-
Yeri : Bingöl - Karlıova yolu üzerinde. Ulaşım : Bingöl il merkeze 20 km. havalimanı 12 km. Erzurum - Bingöl karayolu üzerindedir. ...