|
Malzemesi
Yapılışı
Özellikle kış mevsiminde yapılan ilimize özgü bir yemek çeşididir. Kullanılan malzemeye göre bir kaç isim alır. Asıl gömme killi topraktan yapılmış özel bir ocakta pişirilmekle beraber bazan iki sac arasında pişirilir. Hazrılanan hamura (mayasız olacak, sadece un ve suyla yoğrulacaktır) ocağın büyüklüğüne göre kalın ve yuvarlar bir ekmek şekli verilir. Kızgın ocağın tabanı temizlendikten sonra ocağa konur. Üzerine sac kapatılır, ateşle örtülür ve pişirilmeye bırakılır. İyice pişirilen ekmek çıkarılır. Biraz soğutulur ve geniş bir kabın içine ufak ufak doğranır. Üzerine sarmısaklı ayran dökülür. Ayrıca bir tavada eritilen kızgın yağ dökülerek hoşafla birlikte servis yapılır.
|
GÖMME
> POPÜLER YAYINLAR
-
KRAL KIZI KALESİ > DARA - HİNİ Genç ilçe Merkezinden 2 km. uzaklıktadır. Bir tepenin üzerinde bulunan bu kalenin ancak yıkın...
-
Bingöl ile ilçeleri arasındaki mesafeler Bingöl, Adaklı arası 78 Km'dir. Bingöl, Genç arası 21 Km'dir. Bingöl,...
-
Yeri : Bingöl - Karlıova yolu üzerinde. Ulaşım : Bingöl il merkeze 20 km. havalimanı 12 km. Erzurum - Bingöl karayolu üzerindedir. ...